Zrobiłam babeczki dodając troszkę żurawiny, która świetnie przełamała ich smak :)
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
- 1/3 szklanki mleka
- 1 białko jajka
- 1/2 dużego banana
- 1 łyżka żurawiny
- 1 łyżeczka stevi
- Mleko zblendować ze stevią i bananem.
- Do miski dołożyć kaszę, żurawinę- wymieszać i odstawić do napęcznienia (15-20 minut).
- Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z całością.
- Masę przełożyć do sylikonowych foremek i piec około 30- 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 440kcal
1 babeczka- ok. 55kcal
