Mało kto! :)
Zawiera sporo tłuszczów, ale jedynie tych zdrowych, a jako dodatek do słodkości wzbogaca nie tylko ich skład ale również i smak! Jakby dodać do tego rodzynki i kaszę jaglaną to gwarantuję, że wyjdzie coś pysznego ;)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 100g rodzynek
- 1 łyżka masła migdałowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 3 łyżeczki stevi
- Kaszę jaglaną ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać rodzynki, syrop z agawy, masło migdałowe oraz stevię- odstawić do wystygnięcia.
- Do całości dodać mąkę ryżową i wymieszać (bez blendowania).
- Z masy uformować ciasteczka, które piec około 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (20 ciasteczek)- ok. 900kcal
1 ciasteczko- ok. 45kcal
