26 stycznia 2016

CIASTECZKA JAGLANE Z MASŁEM ORZECHOWYM I RODZYNKAMI

Kto z nas nie lubi kremowego, słodkiego masła orzechowego? ;)
Mało kto! :)

Zawiera sporo tłuszczów, ale jedynie tych zdrowych, a jako dodatek do słodkości wzbogaca nie tylko ich skład ale również i smak! Jakby dodać do tego rodzynki i kaszę jaglaną to gwarantuję, że wyjdzie coś pysznego ;)


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 100g rodzynek
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 3 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać rodzynki, syrop z agawy, masło migdałowe oraz stevię- odstawić do wystygnięcia.
  2. Do całości dodać mąkę ryżową i wymieszać (bez blendowania).
  3. Z masy uformować ciasteczka, które piec około 20 minut w 180 stopniach. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (20 ciasteczek)- ok. 900kcal
1 ciasteczko- ok. 45kcal