Mało kto! :)
Zawiera sporo tłuszczów, ale jedynie tych zdrowych, a jako dodatek do słodkości wzbogaca nie tylko ich skład ale również i smak! Jakby dodać do tego rodzynki i kaszę jaglaną to gwarantuję, że wyjdzie coś pysznego ;)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 100g rodzynek
- 1 łyżka masła migdałowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 3 łyżeczki stevi
- Kaszę jaglaną ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać rodzynki, syrop z agawy, masło migdałowe oraz stevię- odstawić do wystygnięcia.
- Do całości dodać mąkę ryżową i wymieszać (bez blendowania).
- Z masy uformować ciasteczka, które piec około 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (20 ciasteczek)- ok. 900kcal
1 ciasteczko- ok. 45kcal
Super ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńPochrupałabym takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńAle świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńŚwietny skład tych ciasteczek:)
OdpowiedzUsuńPyszności. Chrupałbym takie cały czas. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny skład! Pysznie się zapowiada :)
OdpowiedzUsuńGenialny przepis. Ciastka z masłem orzechowym robiłam na wiele sposobów ale na ten nie wpadłam 😊
OdpowiedzUsuńCiastka jaglane z maslem orzechowym to cos dla mnie. Ale takich nigdy nie robilam. Wiec w weekend nie bede sie nudzila;-).
OdpowiedzUsuń