27 listopada 2015

KOKOSOWE CIASTO Z FASOLI Z OWOCEM KAKI

Korzystając z trwającego sezonu na owoce kaki postanowiłam wykorzystać je do przygotowania ciasta na bazie fasoli z wiórkami kokosowymi.
Owoc idealnie wkomponował się w całość, a co więcej nadaje się do pieczenia, bo bardzo ciężko go za mocno przypiec ;)


Składniki:
  • puszka fasoli borlotti
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki sojowej
  • 150g wiórek kokosowych
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zblendować razem.
  2. Do masy dodać wiórki i wymieszać.
  3. Masę przelać do formy, na wierzch ułożyć plastry kaki.
  4. Ciasto piec około 30- 35 minut w 180 stopniach. 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 2160kcal
1 kawałek- ok. 108kcal