Owoc idealnie wkomponował się w całość, a co więcej nadaje się do pieczenia, bo bardzo ciężko go za mocno przypiec ;)
Składniki:
- puszka fasoli borlotti
- 2 banany
- 3 jajka
- 0,5 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki sojowej
- 150g wiórek kokosowych
- Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zblendować razem.
- Do masy dodać wiórki i wymieszać.
- Masę przelać do formy, na wierzch ułożyć plastry kaki.
- Ciasto piec około 30- 35 minut w 180 stopniach.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 2160kcal
1 kawałek- ok. 108kcal
ciasto z fasoli ? to mnie zaskoczyłaś :)
OdpowiedzUsuńNiesamowite! Jakie łatwe i pewnie pyszne. Uwielbiam fasolę i chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńBardzo lubie smak kokosa w ciachu;-). Chociaz musze przyznac,ze nigdy nie pieklam ciasta z fasoli. Teraz jest idealna okazja:-P.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na zrobienie ciasta z fasoli, no coś niesamowitego. :-)
OdpowiedzUsuńDodatek kaki - rewelacja! :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka:(
OdpowiedzUsuń