22 listopada 2015

SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI

Bardzo dawno nie jadłam sernika na zimno, a to przecież ciasto błyskawiczne!
I lekkie, a przy tym smaczne! :)

Sernik przygotowałam na spodzie bez pieczenia, a smaku do całości dodały brzoskwinie.


Składniki:
Spód
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 1 garść suszonych moreli (firmy OWOCOWY RAJ)*
Masa serowa
  • 500g sera twarogowego chudego
  • 8 połówek brzoskwiń
  • 2 łyżeczki agaru
  • 3 łyżeczki stevi

Przygotowanie:
Spód
  1. Płatki lekko zmielić (ale nie na mąkę), tak aby pozostały większe kawałki.
  2. Morele namoczyć w wodzie, po czym odcedzić i zblendować na mus.
  3. Mus morelowy połączyć z płatkami i wyłożyć na spód formy (wyłożoną folią spożywczą).
Masa serowa 
  1. 6 połówek brzoskwiń zblendować ze stevią i zagotować w garnku, po czym dodać agar energicznie mieszając.
  2. Garnek ściągnąć z kuchenki, szybko dołożyć twaróg i wszystko razem zblendować, a następnie przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
  3. Na wierzchu poukładać cienkie plasterki brzoskwiń- całość odstawić do stężenia (najpierw w temp. pokojowej, później w lodówce).
Szybki i mocno odchudzony sernik gotowy!



*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1060kcal
1 kawałek- ok. 88kcal