16 czerwca 2015

SAŁATKA Z MŁODYM GROSZKIEM I KALAREPĄ

Uwielbiam okres wiosenno- letni, który obfituje w przeróżne dary natury, którymi są na przykład świeże warzywa.

 I jak tu się im oprzeć? :) Wręcz przeciwnie- korzystamy!

A najlepiej smakują, gdy nie są poddane zbyt dużej obróbce termicznej, przykładowo w kolorowej, szybkiej sałatce!


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy kuskus (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • pomidory śliwkowe żółte
  • garść młodego zielonego groszku
  • 1 kalarepa
  • koperek
  • 1 łyżka pestek dyni
  • przyprawy: curry
Przygotowanie:
  1. Groszek obgotować przez około 2-3 minuty.
  2. Kuskus wymieszać z curry i zalać wrzątkiem na 1 cm ponad poziom kaszy- odstawić pod przykryciem do wchłonięcia całego płynu.
  3. Kuskus wymieszać z koperkiem i groszkiem.
  4. Całość podać z plastrami kalarepy i pomidora oraz pestkami dyni.

Taka sałatka gwarantuje porządną dawkę zdrowia i smaku! :)

 *Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 440kcal
1 porcja- ok. 220kcal

Nowalijki w kuchni