Oczywiście w wersji bezglutenowej, wegańskiej i dietetycznej :)
Składniki:
Ciasto
- 100g orzechów laskowych
- 1 garść daktyli
- 3 łyżki nasion chia (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka kakao
- 1/2 banana
- kilka wiśni
- listki mięty
- kruszone ziarno kakao
Przygotowanie:
Ciasto
- Orzechy laskowe zmielić.
- Daktyle sparzyć wrzątkiem i namoczyć, po czym zblendować na mus i połączyć ze zmielonymi orzechami, chia i kakao- dokładnie wymieszać.
- Foremki wyłożyć folią spożywczą i wyłożyć w masą spód oraz ścianki, pozostałą część masy pozostawić do uzupełnienia "przykrycia" ciast- odstawić do schłodzenia.
- Banana zblendować z kilkoma wiśniami i kakao w proszku.
- Sos przełożyć do wcześniej przygotowanych ciast i zalepić wierzch- ponownie odstawić do schłodzenia.
- Ciasta podać z całymi wiśniami, listkami mięty i kruszonym ziarnem kakao.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 ciasta)- ok. 1060kcal
1 ciasto- ok. 530kcal

