22 maja 2015

CIASTO RYŻOWO- KOKOSOWE Z MALINAMI

Szybkie, proste ciasto z użyciem dwóch delikatnych mąk- neutralnej w smaku ryżowej i słodkiej koksowej :)

Całość zdobiły maliny i było to ciacho idealne leniwe popołudnie :)


Składniki:
  • 6 łyżek mąki ryżowej
  • 3 łyżki mąki kokosowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 małe banany
  • 10 łyżek mleka kokosowego
  • 2 białka jajek
  • garść malin
  • 1 łyżeczka cukru pudru trzcinowego

Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z mlekiem.
  2. Dodać mąki i dokłądnie wymieszać.
  3. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę.
  4. Masę przełożyć do sylikonowej formy, a na wierzch ułożyć maliny.
  5. Piec około 30 minut w 180 stopniach.
  6. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Do takiego ciasta, aż się prosi szklanka owocowego koktajlu i udany podwieczorek gwarantowany! :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 665kcal
1 kawałek- ok. 55kcal