18 czerwca 2016

WEGAŃSKA TARTA Z RÓŻĄ I MALINAMI

Weekend trzeba rozpocząć najlepiej pyszną przyjemnością!
Trzymając się tej zasady szybko upichciłam piękną tartę z malinami i różą! ;)

Widok chyba mówi sam za siebie :)


Składniki:
Spód
Krem 
  • garść nerkowców
  • 5 łyżek ryżu araborio
  • 0,5l mleka migdałowego
  • 3 łyżki erytrolu
  • 2 łyżki wody różanej
  • garść malin
  • płatki róży
Przygotowanie:
Spód
  1. Daktyle namoczyć, odcedzić i zblendować na mus.
  2. Dodać amarantus, wymieszać i wyłożyć do spód formy (wyłożonej folią spożywczą), formując niewysokie brzegi.
Krem 
  1. Nerkowce namoczyć przez co najmniej 4 godziny.
  2. Ryż ugotować w mleku z dodatkiem erytrolu oraz wody różanej.
  3. Nerkowce wraz z ryżem zblendować na gładki krem i przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
  4. Całość ozdobić malinami i płatkami róży- podawać schłodzone. 
 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1035kcal
1 kawałek- ok. 86kcal