Wypoczywając na jednej z greckich wysp delektowałam się różnymi rarytasami, często słodkimi.
Jednym z nich był miód z zatopionymi orzechami- migdały, orzechy włoskie, pistacje... coś pysznego!
Dlatego postanowiłam zaopatrzyć się w mały słoiczek tego smakołyku i wykorzystać go, gdy za oknem zawita jesień!
A jak jesień to nie może zabraknąć dyni! Z tego wszystkiego wyszły urocze i dietetyczne babeczki :)
Składniki:
- 5 łyżek mąki migdałowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1/2 banana
- kawałek dyni hokkaido
- 1 łyżeczka stevi
- miód z orzechami
- Banana zblendować na mus, dodać mąkę migdałową i wyrobić ciasto.
- Małe sylikonowe foremki wyłożyć ciastem i piec około 15 minut 170 stopniach.
- Dynię obrać, ugotować, po czy zblendować na mus z dodatkiem stevi.
- Upieczone tartaletki wypełnić musem dyniowym, a całość ozdobić orzechami w miodzie.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (4 tartaletki)- ok. 550kcal
1 tartaletka- ok. 138kcal
