29 października 2015

MIGDAŁOWE TARTALETKI Z MUSEM DYNIOWYM I MIODEM

Jest to moje jesienne wspomnienie z wakacji na Zakynthos!
Wypoczywając na jednej z greckich wysp delektowałam się różnymi rarytasami, często słodkimi.
Jednym z nich był miód z zatopionymi orzechami- migdały, orzechy włoskie, pistacje... coś pysznego!
Dlatego postanowiłam zaopatrzyć się w mały słoiczek tego smakołyku i wykorzystać go, gdy za oknem zawita jesień!

A jak jesień to nie może zabraknąć dyni! Z tego wszystkiego wyszły urocze i dietetyczne babeczki :)


Składniki:
  • 5 łyżek mąki migdałowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1/2 banana
  • kawałek dyni hokkaido
  • 1 łyżeczka stevi
  • miód z orzechami
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować na mus, dodać mąkę migdałową i wyrobić ciasto.
  2. Małe sylikonowe foremki wyłożyć ciastem i piec około 15 minut  170 stopniach.
  3. Dynię obrać, ugotować, po czy zblendować na mus z dodatkiem stevi.
  4. Upieczone tartaletki wypełnić musem dyniowym, a całość ozdobić orzechami w miodzie.
 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (4 tartaletki)- ok. 550kcal
1 tartaletka- ok. 138kcal

Sposób na dynię 2015