26 listopada 2015

ŻOŁĘDZIOWY CHLEB Z BABKĄ PŁESZNIK

Ten wypiek to coś pomiędzy chlebem, a wytrawnym ciastem :)
Jedna kromka już potrafi nasycić, a smak ma wyjątkowy za sprawą mąki żołędziowej!



Składniki:
  • 1 szklanka mąki żołędziowej
  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mleka 0,5%
  • 1/3 szklanki babki płesznik (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • przyprawy: majeranek, sól himalajska
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Masę przełożyć do formy, posypać babką płesznik i piec około 40 minut w 180 stopniach.
  3. Przed pokrojeniem wystudzić.
Chleb można podawać z ulubionymi dodatkami! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 kromek)- ok. 1190kcal
1 kromka- ok. 99kcal

Menu dla diabetyka