16 września 2015

DAKTYLOWE CIASTECZKA Z WAFLI RYŻOWYCH

Jeszcze nigdy nie z wafli ryżowych stworzyć słodkości, ale coś mi mówiło, że będą się do tego świetnie nadawały... Zatem co tu upichcić? Ciasto... pieczone, a może na zimno? Nie! Ciasteczka- to jest to!

I był to strzał w dziesiątkę, ponieważ ciasteczka są niebiańsko lekkie, a za sprawą daktyli bardzo słodkie! :)
Przy tym są banalnie proste w przygotowaniu :)


Składniki:
  • 1 opakowanie wafli ryżowych Sonko
  • 1 banan
  • 2 białka jajek
  • 2 garście daktyli
  • 1 łyżka syropu z agawy
Przygotowanie:
  1. Wafle pokruszyć na drobno i wymieszać z pokrojonymi daktylami oraz zblendowanym bananem, białkami i syropem z agawy.
  2. Z masy uformować niewielkie ciasteczka, które piec około 20 minut w 180 stopniach.
I gotowe, szybko, prosto, smacznie i lekko! :)


Kalorie:
Całość (25 ciasteczek)- ok. 710kcal
1 ciasteczko- ok. 28kcal