Mus z pieczonej dyni, wyrazista mąka z ciecierzycy i kiełki, jako "wisienka na torcie" ;)
Lekko, pysznie- na śniadanie, obiad i kolację!
Składniki:
- 1/4 małej dyni hokkaido
- 1/3 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1/3szklanki mąki z ciecierzycy
- 1 łyżeczka oleju arganowego
- szczypta soli kala namak (Green Essence)*
- kiełki groszku
- Dynię pokroić na kawałki i upiec w piekarniku (190stopni/15minut).
- Upieczoną dynię zblendować z jajkami, mlekiem, mąką z ciecierzycy i solą.
- Olej arganowy rozgrzać na patelni i wylać całą masę- smażyć z obu stron pod przykryciem.
- Podawać z kiełkami groszku- pycha! ;)
Kalorie:
Całość (1 DUŻY omlet)- ok. 450kcal