15 stycznia 2015

CYTRYNOWE KUKURYDZIANE BABECZKI

Dzisiaj propozycja bardzo lekkostrawna, ale wciąż słodka :)

W słonecznym kolorze, bo za oknem trochę ponuro... Po takiej babeczce na pewno u każdego pojawi się uśmiech na twarzy! :)

Sok z cytryny sprawia, że nie są mdłe, ani nudne w smaku :)


Składniki:
  • 5 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 mały banan
  • 1 białko jajka
  • pół cytryny
  • 2 łyżeczki stevi (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z białkiem.
  2. Z cytryny wycisnąć sok.
  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
  4. Masę przelać do foremek i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Czasem nie mam ochoty na bardzo wymyślne wypieki, jednak nie ma to jak ciepła, chrupiąca z wierzchu babeczka! Ta propozycja to połączenie prostoty, minimum składników i wysiłku, a efekt całkiem zadowalający :)

Babeczki świetnie nadają się też dla dzieci, a podane ze szklanką koktajlu owocowego mogą stanowić lekki i pyszny posiłek :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (6 babeczek)- ok. 450kcal
1 babeczka- ok. 75kcal

Niskokaloryczny styczeń