Bezglutenowe, bez cukru i mąki!
Lekkie i puszyste, a zarazem kremowe... Kasza jaglana to jeden z produktów, które świetnie sprawdzają się wypiekach i chętnie z nią eksperymentuję.
Ciasto posiada mnóstwo walorów prozdrowotnych, bo nie zawiera żadnych dodatkowych tłuszczów, mąki, czy cukru.
W pełni dietetyczne, a do tego bezglutenowe! Polecam z dodatkiem sezonowych borówek z pobliskiego warzywniaka, ale można je zastąpić ulubionymi owocami :)
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- 150g borówek
- 1 dojrzały banan
- 2 białka jaja
- 1 łyżka nerkowców (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżeczka stevi
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować ze stevią.
- Ugotowaną kaszę (i najlepiej ostudzoną) zblendować z bananem i białkami, a następnie wymieszać z pokruszonymi orzechami nerkowca i wyłożyć do blaszki/formy.
- Na wierzchu posypać borówkami (lekko je wciskając w ciasto).
- Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1010kcal
1 kawałek- ok.84kcal

