15 stycznia 2016

KOMOSOWY OMLET Z MASŁEM ORZECHOWYM

Szybkie doładowanie = solidna dawka węglowodanów!

Ja dzisiaj właśnie takiej dawki pełnowartościowych węglowodanów potrzebowałam... jednak chęci do pieczenia ciast brak zatem postanowiłam zrobić szybki omlet. To był stał w 10! ;)


Składniki:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 5 łyżek mąki z komosy ryżowej
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • kilka migdałów blanszowanych
  • trochę suszonych jagód goji (firmy Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Jajka zblendować z mlekiem i mąką.
  2. Masę przelać na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć z obu stron.
  3. Omlet podawać z masłem orzechowym, posypać migdałami i jagodami goji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 omlet)- ok. 740kcal