14 lutego 2015

BRUKSELKOWA PASTA Z GROCHU ZE SPIRULINĄ

 Prosta, naturalna- na kanapki idealna!!

Szybka pasta zawierająca niewiele składników, ale przy tym posiadająca bardzo bogaty skład odżywczy!

Do jej przygotowania wykorzystałam zielony groch, brukselki i spirulinę!
O spirulinie pisałam niedawno (tu) przy okazji przepisu na krem brokułowy właśnie z jej dodatkiem.

Postanowiłam wykorzystać ją ponownie, tym razem w paście, która świetnie nadaje się na śniadanie, kolację, czy przekąskę w ciągu dnia :)


Składniki:
  • 5 łyżek grochu
  • kilka brukselek
  • 1 łyżka spiruliny
  • 1 łyżka sosu sojowego
Przygotowanie:
  1. Groch namoczyć w wodzie (przez całą noc), a następnie ugotować do całkowitej miękkości.
  2. Brukselkę również ugotować.
  3. Ugotowany groch dokładnie zblendować z brukselkami, spiruliną i sosem sojowym.
Nic prostszego! A jakie pyszne i odżywcze! :)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 miseczka)- ok. 290kcal