Szybka pasta zawierająca niewiele składników, ale przy tym posiadająca bardzo bogaty skład odżywczy!
Do jej przygotowania wykorzystałam zielony groch, brukselki i spirulinę!
O spirulinie pisałam niedawno (tu) przy okazji przepisu na krem brokułowy właśnie z jej dodatkiem.
Postanowiłam wykorzystać ją ponownie, tym razem w paście, która świetnie nadaje się na śniadanie, kolację, czy przekąskę w ciągu dnia :)
Składniki:
- 5 łyżek grochu
- kilka brukselek
- 1 łyżka spiruliny
- 1 łyżka sosu sojowego
- Groch namoczyć w wodzie (przez całą noc), a następnie ugotować do całkowitej miękkości.
- Brukselkę również ugotować.
- Ugotowany groch dokładnie zblendować z brukselkami, spiruliną i sosem sojowym.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 miseczka)- ok. 290kcal