Dodatek konfitury jagodowej tylko podbił smak ciasta! :)
Składniki:
- 8 łyżek mąki sojowej
- 4 łyżki płatków gryczanych
- 1 szklanka mleka
- 2 białka jajek
- 2 łyżeczki cynamonu
- garść orzechów włoskich
- 4 łyżki konfitury jagodowej Bonne Maman
- Płatki gryczane zmielić na mąkę.
- Wszystkie składniki (oprócz konfitury i orzechów) dokładnie ze sobą połączyć, najlepiej używając blendera.
- Masę przełożyć do sylikonowej keksówki i na wierzch wyłożyć orzechy włoskie.
- Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Gotowy piernik odstawić do wystygnięcia, po czym przekroić wzdłuż na pół i przełożyć konfiturą.
Kalorie:
Całość (10 kawałków)- ok. 940kcal
1 kawałek- ok. 94kcal


