Ja jednak tym razem chciałam ją wykorzystać do przygotowania kolejnych słodkości, a skoro ma ona lekko orzechowy posmak to od razu zdecydowałam, że przygotuję z niej babeczki z dodatkiem orzechów! :)
Jest do idealna słodka przekąska, a zjedzone rano w towarzystwie koktajlu owocowego- niebo w gębie! :)
Składniki:
- 5 łyżek komosy ryżowej (czerwonej i białej) (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżki mąki migdałowej
- 1 łyżka mąki sojowej
- 4 łyżki mleka orzechowego
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 2 łyżki migdałów
Przygotowanie:
- Komosę ugotować i odstawić do wystygnięcia.
- Banana zblendować z mlekiem.
- Dodać obie mąki i ponownie zblendować.
- Orzechy rozdrobnić i wszystkie składniki dokładnie wymieszać (oprócz masła orzechowego).
- Do foremek wyłożyć po łyżce masy, odrobinę masła orzechowego i kolejną warstwę masy.
- Muffinki piec około 30 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (5 muffinek)- ok. 830kcal
1 muffinka- ok. 166kcal
