5 czerwca 2016

LEKKI PUDDING Z CHIA

Zapowiada się upalny dzień, zatem nie przynudzam, wrzucam szybki przepis na nawadniający i orzeźwiający pudding z chia i lecę korzystać ze słońca! :)


Składniki:
  • 6 łyżek chia
  • 500ml wody kokosowej
  • 1 łyżeczka stevi
  • 125g jogurtu sojowego o smaku cytryny
  • 2 łyżki musu figowo- cytrynowego
  • 1 łyżka jagód goji
Przygotowanie:
  1. Chia namoczyć w wodzie kokosowej ze stevią (co najmniej 4 godziny).
  2. Namoczone chia przełożyć do szklanki, następnie nałożyć warstwę jogurtu i mus figowo- cytrynowy.
  3. Całość podać z jagodami goji. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 puddingi)- ok. 600kcal
1 pudding- ok. 300kcal