Czyli istne wegetariańskie szaleństwo warzywne!!
Wiosna coraz bliżej, więc na moim talerzy duuuużo zielonego ;)Składniki:
Kule:
- 4 łyżki kuskus
- 50g szpinaku rozdrobnionego
- koperek świeży
- przyprawy
- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
- 100g szpinaku rozdrobnionego
- 100g dyni hokkaido
- kilka brukselek
- przyprawy
- Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu, a następnie wymieszać z 50 g szpinaku, koperkiem, sosem sojowym oraz przyprawami (pieprzem, curry, czosnkiem, bazylią).
- Całość podgrzać na patelni teflonowej i uformować w dłoniach małe kule.
- Brukselkę ugotować, a dynię oprószoną curry i papryką słodką oraz pokrojoną w paski zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).
- 100g szpinaku podgrzać na patelni z czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli.
- Kule ułożyć ta talerzu, obok brukselkę, a na szpinakowym puree upieczoną dynię.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 230kcal
