Tym razem w formie ciasta na zimno z galaretką i jagodami goji!
Lekko, pysznie, słodko- czego chcieć więcej? ;)
Składniki:
- 150g kaszy kukurydzianej
- 5 łyżek nasion chia
- 3 łyżeczki stevi
- galaretka wiśniowa bio
- garść jagód goji
Przygotowanie:
- Kaszę kukurydzianą ugotować w 4-krotnej ilości wody do kaszy.
- Po ugotowaniu dodać chia, wymieszać i przełożyć do formy (wyłożonej folią spożywczą), po czym odstawić do schłodzenia.
- Galaretkę przygotować i wyłożyć na wierzch polenty, na wierzchu osypać jagodami goji- całość odstawić do stężenia i ponownie schłodzić.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (14 kawałków)- ok. 1040kcal
1 kawałek- ok. 74kcal