14 sierpnia 2016

LODY JEŻYNOWE Z PRALINAMI

Pogoda sprawia nam niestety już jesienne niespodzianki, jednak ja cały czas staram się przywołać lato przynajmniej na moim talerzu :)
A na dowód tego lody z samego rana! Naturalnie słodkie lody jeżynowe z genialnymi, 2- składnikowymi pralinami! Nie mogłam sobie wymarzyć pyszniejszego poranka ;)


Składniki:
  • 3 banany (pokrojone w plasterki i zamrożone)
  • 200g jeżyn (zamrożonych)
  • 180g jogurtu naturalnego
  • garść daktyli
  • 2 garście orzechów nerkowca (Green Essence)*

Przygotowanie:
  1. Daktyle namoczyć, następnie zblendować na mus.
  2. Nerkowce rozdrobnić, po czym połączyć z musem daktylowym- z masy uformować pralinki (które następnie schłodzić).
  3. Banany, jeżyny i jogurt zblendować- lody przełożyć do naczynie i podawać z pralinami.
 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 1050kcal
1 porcja- ok. 525kcal