Ja jednak nie przestaję się nią cieszyć i gotuję, miksuję, piekę... i tak dzisiaj trafiło na tą ostatnią czynność :)
Pyszne babeczki z dynią i dodatkiem orzechów pecan to zdecydowanie słodki smak jesieni!
Składniki:
- 1/2 małej dyni hokkaido
- 2 małe banany
- 2 białka jajek
- 1/3 szklanki mąki owsianej
- garść jagód goji (firmy OWOCOWY RAJ)*
- garść orzechów pecan
- Banany zblendować z białkami.
- Dynię zetrzeć na tarce (małe oczka) i dodać do masy wraz z jagodami goji i mąką owsianą- całość wymieszać i przełożyć do foremek.
- Na wierzch każdej babeczki ułożyć orzeszki pecan i piec je około 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 735kcal
1 babeczka- ok. 82kcal