13 listopada 2015

BABECZKI DYNIOWE Z ORZECHAMI PECAN I JAGODAMI GOJI

Jesień w pełni, ale niestety sezon na dynię powoli się kończy...
Ja jednak nie przestaję się nią cieszyć i gotuję, miksuję, piekę... i tak dzisiaj trafiło na tą ostatnią czynność :)

Pyszne babeczki z dynią i dodatkiem orzechów pecan to zdecydowanie słodki smak jesieni!


Składniki:
  • 1/2 małej dyni hokkaido
  • 2 małe banany
  • 2 białka jajek
  • 1/3 szklanki mąki owsianej
  • garść jagód goji (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • garść orzechów pecan
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z białkami.
  2. Dynię zetrzeć na tarce (małe oczka) i dodać do masy wraz z jagodami goji i mąką owsianą- całość wymieszać i przełożyć do foremek.
  3. Na wierzch każdej babeczki ułożyć orzeszki pecan i piec je około 20 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 735kcal
1 babeczka- ok. 82kcal