Ja jednak nie przestaję się nią cieszyć i gotuję, miksuję, piekę... i tak dzisiaj trafiło na tą ostatnią czynność :)
Pyszne babeczki z dynią i dodatkiem orzechów pecan to zdecydowanie słodki smak jesieni!
Składniki:
- 1/2 małej dyni hokkaido
- 2 małe banany
- 2 białka jajek
- 1/3 szklanki mąki owsianej
- garść jagód goji (firmy OWOCOWY RAJ)*
- garść orzechów pecan
- Banany zblendować z białkami.
- Dynię zetrzeć na tarce (małe oczka) i dodać do masy wraz z jagodami goji i mąką owsianą- całość wymieszać i przełożyć do foremek.
- Na wierzch każdej babeczki ułożyć orzeszki pecan i piec je około 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 735kcal
1 babeczka- ok. 82kcal
Lekki i pyszny deser! :)
OdpowiedzUsuńSuper babeczki :-) poproszę kilka :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, a dynia świetnie komponuje się z orzechami :)
OdpowiedzUsuńPyszotka :)
OdpowiedzUsuńDynia dobrze się przechowuje w piwnicach, więc sezon na nią będzie jeszcze trwał kilka miesięcy :) Na całe szczęście, bo wiem, że też jesteś miłośniczką dyni.
Pozdrawiam
Wszystko co z dyni, musi być pyszne ;D
OdpowiedzUsuńO tak! Ja też z dyni korzystam póki jeszcze mogę! :D Dynia i pekany? Super połączenie :)
OdpowiedzUsuńoo piekne :) i jeszcze te orzechy pekan, ktore Kocham <3
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki z moimi ulubionymi orzechami. Jaki ładny kolor dzięki dyni :)
OdpowiedzUsuńStrasznie ubolewam, że kończy się sezon na dynię. Wcześniej jej nie doceniałam, w tym roku odkryłam i nie mogę się nacieszyć :)
OdpowiedzUsuńświetny przepis :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na babeczki :)
OdpowiedzUsuń