29 stycznia 2017

AROMATYCZNA SAŁATKA Z KOMOSĄ

Lodówka aż się ugina od mnogości warzyw i owoców!
Zatem czas to wszystko wykorzystać!

A że wieczór to idealna pora na lekkie sałatki z warzywami to dziś serwuję sałatkę z komosą ryżową :)


Składniki:
  • 6 łyżek czarnej komosy ryżowej
  • pół granatu
  • 2 pomidory
  • ogórek
  • świeża mięta
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka oleju z nasion marchwi
  • do podania: rukola
Przygotowanie:
  1. Komosę ugotować, a następnie wymieszać z ziarenkami granatu, pokrojonymi pomidorami, ogórkiem oraz posiekaną natką i miętą.
  2. Miód wymieszać z octem i olejem- powstałym sosem polać sałatkę.
  3. Gotową sałatkę podać na rukoli.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 535kcal
1 porcja- ok. 178kcal