Zatem czas to wszystko wykorzystać!
A że wieczór to idealna pora na lekkie sałatki z warzywami to dziś serwuję sałatkę z komosą ryżową :)
Składniki:
- 6 łyżek czarnej komosy ryżowej
- pół granatu
- 2 pomidory
- ogórek
- świeża mięta
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki octu
- 1 łyżeczka oleju z nasion marchwi
- do podania: rukola
- Komosę ugotować, a następnie wymieszać z ziarenkami granatu, pokrojonymi pomidorami, ogórkiem oraz posiekaną natką i miętą.
- Miód wymieszać z octem i olejem- powstałym sosem polać sałatkę.
- Gotową sałatkę podać na rukoli.
Całość (3 porcje)- ok. 535kcal
1 porcja- ok. 178kcal
uwielbiam takie kolorowe mieszanki. mniam :)
OdpowiedzUsuń