I w tym momencie zaczęły się rozmyślania, bo przecież jest tyle możliwości... ale piękna, jesienna aura zainspirowała mnie do upieczenia ciasteczek w klimacie właśnie jesiennym.
Zatem w ruch poszła mąka kasztanowa, która cechuje się naprawdę wyjątkowych smakiem!
Do tego obłędne orzechy macadamia i kruche ciasteczka do popołudniowej herbaty gotowe ;)
Składniki:
- 5 łyżek mąki kasztanowej
- 3 łyżki mąki migdałowej
- 2 łyżki mąki z prosa
- 1 łyżeczka masła z nerkowców
- 1 banan
- kilka orzechów macadamia
- Banana zblendować.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć (oprócz orzechó) i wyrobić ciasto, które następnie rozwałkować.
- Z ciasta wyciąć małe, okrągłe ciasteczka, a na wierzch każdego ułożyć orzech macadamia.
- Ciasteczka piec około 15 minut w 170 stopniach.
Kalorie:
Całość (18 ciasteczek)- ok. 855kcal
1 ciasteczko- ok. 48kcal