22 czerwca 2016

KASZA JAGLANA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI I JAJKAMI

Prosty sposób na kaszę jaglaną, ale korowy i bardzo pożywny!
Zaletą tego dania jest również to, że można zrobić go więcej załatwiając tym samym obiad na 2 dni! ;)


Składniki:
  • 200g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 1 brokuł
  • 1 marchew
  • 1 żółta cukinia
  • 5 łyżek passaty pomidorowej
  • 3 jajka
  • 1 łyżka babki jajowatej
  • kilka gałązków magi
  • świeży koperek
  • przyprawy: sól himalajska, ajowan, papryka słodka, curry
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować.
  2. Warzywa umyć, pokroić na większe kawałki i zblanszować.
  3. Gotową kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego, wymieszać z warzywami, passatą pomidorową, posiekaną magi, babką jajowatą i przyprawami.
  4. Na wierzch wbić jajka, po czym zapiec w piekarniku przez około 20 minut (pod przykryciem), na koniec posypać koperkiem.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1110kcal
1 porcja- ok. 370kcal