2 kwietnia 2016

BURACZKOWE BABECZKI Z DESEREM KONOPNYM I SUSZONYM ANANASEM

W 100% wegańskie babeczki, bez produktów pochodzenia zwierzęcego!
Przy tym nie zawierają białego cukru, zbędnego tłuszczu, czy białej mąki!

Za to są bogate w wiele wartościowych produktów, jak buraki, czy mąka lniana i amarantusowa :)

W smaku są naprawdę genialne! Polecam również wszystkim amatorom słodkości i niedowiarkom, którzy uważają, że nie istnieją zdrowe słodycze ;)


Składniki:
  • 7 łyżek mąki amarantusowej
  • 3 łyżki mąki lnianej
  • 2 buraki
  • 2 banany
  • 1/3 szklanki wody różanej
  • 2 łyżeczki stevi
  • czekoladowy deser konopny
  • kilka suszonych kawałków ananasa
  • kilka migdałów
Przygotowanie:
  1. Buraki obrać ze skórki, ugotować i zblendować z bananami oraz wodą różaną. 
  2. Dodać mąki i stevię- całość dokładnie zblendować. 
  3. Masę przełożyć do foremek i piec około 35 minut w 200 stopniach.
  4. Na gotowe babeczki nałożyć łyżeczkę deseru konopnego, ułożyć po kawałku ananasa i migdały.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (11 babeczek)- ok. 940kcal
1 babeczka- ok. 85kcal