8 kwietnia 2017

BATONIKI Z MUSLI ORZECHOWEGO

Każdy, kto zagląda na mojego bloga wie, jak ogromną miłością pałam do orzechów!
Aby nie być gołosłownym prezentuję kolejny przepis na genialne, dodające mnóstwo energii batoniki z musli orzechowego!


Składniki:
  • 400g musli orzechowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 chlusty mleka migdałowego
  • 120g masła orzechowego (mix z 4 orzechów)
Przygotowanie:
  1. Musli lekko zblendować, a następnie połączyć z mlekiem migdałowym, masłem orzechowym i miodem.
  2. Masę wyłożyć do formy (najlepiej wyłożonej folią spożywczą) i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
  3. Następnie całość pokroić na kawałki w formie batoników.
Uwaga! Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce ;)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (20 batonów)- ok. 2750kcal
1 baton- ok. 138kcal