9 czerwca 2015

LEKKIE BUŁECZKI Z OWOCAMI

Nieustanne szaleństwo truskawkowe trwa! A rozpoczyna się kolejne- morelowe!
Chyba już większość z Was zdążyła zauważyć, że uwielbiam owoce, zwłaszcza te sezonowe :)

Zatem postanowiłam ten duet truskawkowo- morelowy wykorzystać do przygotowania bardzo lekkich bułeczek o kokosowo- migdałowym posmaku :)


Składniki:
  • 3 łyżki mąki migdałowej
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • 1 łyżka mąki kokosowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • truskawki
  • morele
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z białkiem i jogurtem.
  2. Dodać mąkę migdałową oraz wsianą i wymieszać.
  3. Na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) wyłożyć masę w formie bułeczek, a na wierzch poukładać owoce- piec 20 minut w 180 stopniach.
Wspaniałe na podwieczorek, drugie śniadanie, czy po prostu jako coś słodkiego do filiżanki kawy :)
A podczas pieczenia unoszący się aromat wszystkich trzech mąk jest nie do opisania! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (4 bułeczki)- ok.  540kcal
1 bułeczka- ok. 135kcal

Milion Smaków Truskawek - druga edycja