Chyba już większość z Was zdążyła zauważyć, że uwielbiam owoce, zwłaszcza te sezonowe :)
Zatem postanowiłam ten duet truskawkowo- morelowy wykorzystać do przygotowania bardzo lekkich bułeczek o kokosowo- migdałowym posmaku :)
Składniki:
- 3 łyżki mąki migdałowej
- 2 łyżki mąki owsianej
- 1 łyżka mąki kokosowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 banan
- 1 białko jajka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- truskawki
- morele
- Banana zblendować z białkiem i jogurtem.
- Dodać mąkę migdałową oraz wsianą i wymieszać.
- Na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) wyłożyć masę w formie bułeczek, a na wierzch poukładać owoce- piec 20 minut w 180 stopniach.
A podczas pieczenia unoszący się aromat wszystkich trzech mąk jest nie do opisania! :)
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (4 bułeczki)- ok. 540kcal
1 bułeczka- ok. 135kcal