12 października 2019

ENERGETYZUJĄCY KOKTAJL NA DZIEŃ DOBRY


Składniki:

  • pół marchewki 
  • pół ugotowanego buraka
  • garść mrożonych malin
  • garść mrożonych truskawek
  • garść mrożonej cukinii
  • 20 g białka roślinnego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 150 ml napoju migdałowego
  • 150 ml soku z aloesu
  • do dekoracji: łyżeczka pieczonych płatków kokosowych


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblenduj i przelej do szklanki.
  2. Udekoruj płatkami kokosa.
Kalorie:
Całość (1 koktajl) - ok. 380 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

BIAŁKOWY WEGAŃSKI KUSKUS Z BAKALIAMI


Składniki:

  • 300 g kuskusu
  • 1 litr napoju sojowego z wanilią
  • 300 ml wody
  • 70 g białka roślinnego waniliowego
  • 150 g nerkowców
  • 50 g żurawiny
  • 6 garści borówek
  • 6 łyżeczek pieczonych płatków kokosowych


Przygotowanie:

  1. Kuskus zalej napojem zagotowanym z wodą i odstaw pod przykryciem na kilka minut.
  2. Następnie wymieszaj z białkiem oraz bakaliami.
  3. Gotowe kuskus rozłóż do miseczek, każdą porcję ozdób borówkami i kokosem.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 2940 kcal 
1 porcja - ok. 490 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.