12 października 2019

BIAŁKOWY WEGAŃSKI KUSKUS Z BAKALIAMI


Składniki:

  • 300 g kuskusu
  • 1 litr napoju sojowego z wanilią
  • 300 ml wody
  • 70 g białka roślinnego waniliowego
  • 150 g nerkowców
  • 50 g żurawiny
  • 6 garści borówek
  • 6 łyżeczek pieczonych płatków kokosowych


Przygotowanie:

  1. Kuskus zalej napojem zagotowanym z wodą i odstaw pod przykryciem na kilka minut.
  2. Następnie wymieszaj z białkiem oraz bakaliami.
  3. Gotowe kuskus rozłóż do miseczek, każdą porcję ozdób borówkami i kokosem.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 2940 kcal 
1 porcja - ok. 490 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz