17 lipca 2017

LODY ŚNIADANIOWE

Lody na śniadanie? Czemu nie! ;)
Jest lato, zatem mamy do dyspozycji mnóstwo owoców!
Możemy eksperymentować z przeróżnymi smakami lodów i zajadać się nimi nawet na śniadanie!


Składniki:
  • 2 banany
  • garść malin
  • chlust mleka owsianego
  • 1 łyżka musli tropikalnego
  • pół mango
  • pół garści jagód
  • łyżeczka masła z mixu orzechów
Przygotowanie:
  1. Banana pokrój w plasterki i zamroź z malinami.
  2. Zamrożone owoce zblenduj z mlekiem - lody przełóż do miseczki.
  3. Całość posyp musli, kawałkami mango, jagodami i polej masłem orzechowym.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 510kcal