17 lutego 2016

BUDYŃ JAGLANY Z MALINOWYM SYROPEM Z AGAWY

Nie ma to jak budyń w ponure popołudnie... kremowy... z wartościowych płatków jaglanych... a do tego syrop malinowy i płatki migdałowe...
Nie wiem jak Wy, ale ja na samą myśl się rozpływam ;)


Składniki:
  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 1,5 szklanki mleka sojowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka malinowego syropu z agawy
  • 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
  1. Płatki ugotować w mleku sojowym z dodatkiem stevi (wręcz rozgotować do konsystencji budyniu), po czym delikatnie zblendować.
  2. Gotowy budyń podawać z syropem i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Prawda, że proste? ;) A ile przyjemności!

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 385kcal