23 września 2014

BEZGLUTENOWE BABECZKI JAGLANE Z JAGODAMI GOJI

BABECZKI Z SAMEJ KASZY JAGLANEJ- CZY TO MOŻLIWE? :)

Jak najbardziej! Kolejny eksperyment w 100% udany!

Babeczki są dietetyczne, bezglutenowe, bez nabiału! Dla alergików, wegan, dla tych na diecie...dla każdego małego i dużego łasucha! :)

A do tego wszystkiego są tak urocze, że jedząc je na pewno znajdziemy na naszej twarzy uśmiech! :)


Składniki:
Babeczki

  • 6 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 szklanka mleka migdałowego (można zastąpić wodą)
  • 1 łyżeczka stevi
Mus
  • 1 mango
  • 1/2 łyżeczki startej skórki cytryny
  • 1 łyżeczka stevi
  • 1 łyżeczka suszonych owoców goji
Przygotowanie:
Babeczki
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w mleku z dodatkiem stevi, a następnie przełożyć do foremek (odstawić do wystygnięcia).
  2. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Mus
  1. Mango obrać ze skórki i zblendować na mus z dodatkiem skórki cytryny i stevią.
  2. Babeczki podawać polane musem z owocami goji.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (4 babeczki)- ok. 590kcal
1 babeczka- ok. 148kcal

Jagody goji - jedz to co najlepszeSzkolne śniadania