23 września 2014

BEZGLUTENOWE BABECZKI JAGLANE Z JAGODAMI GOJI

BABECZKI Z SAMEJ KASZY JAGLANEJ- CZY TO MOŻLIWE? :)

Jak najbardziej! Kolejny eksperyment w 100% udany!

Babeczki są dietetyczne, bezglutenowe, bez nabiału! Dla alergików, wegan, dla tych na diecie...dla każdego małego i dużego łasucha! :)

A do tego wszystkiego są tak urocze, że jedząc je na pewno znajdziemy na naszej twarzy uśmiech! :)


Składniki:
Babeczki

  • 6 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 szklanka mleka migdałowego (można zastąpić wodą)
  • 1 łyżeczka stevi
Mus
  • 1 mango
  • 1/2 łyżeczki startej skórki cytryny
  • 1 łyżeczka stevi
  • 1 łyżeczka suszonych owoców goji
Przygotowanie:
Babeczki
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w mleku z dodatkiem stevi, a następnie przełożyć do foremek (odstawić do wystygnięcia).
  2. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Mus
  1. Mango obrać ze skórki i zblendować na mus z dodatkiem skórki cytryny i stevią.
  2. Babeczki podawać polane musem z owocami goji.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (4 babeczki)- ok. 590kcal
1 babeczka- ok. 148kcal

Jagody goji - jedz to co najlepszeSzkolne śniadania

22 komentarze:

  1. Faktycznie, są bardzo urocze i na pewno przepyszne (:

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie śliczne! Została jakas dla mnie? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bezglutenowe, dyniowe, ideał jak dla mnie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tu Cię mam, bo mimo koloru i mojego zamiłowania do dyni- nie ma jej w tym przepisie :)

      Usuń
    2. też dałam się nabrać! a tym razem to wszystko sprawka mango ;p

      Usuń
  4. piękne :) chętnie byśmy sięgnęły po jedną lub dwie... gdyby nie ten monitor :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś czuję, że to będzie mój ulubiony sposób na babeczki na studiach, hue hue hue :D
    Patrząc na ten kolor babeczek od razu poprawia się humor, kiedy za oknem ulewy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam babeczki :) Jaglane wystąpiły również u mnie na blogu niedawno. Twoje wyglądają bardzo smakowicie! Zapraszam do wzajemnej obserwacji :)

    http://takealittlebiteoffood.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam! Do kawusi na śniadanie :) Ideolo! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Pysznie wyglądają, samo zdrowie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. świetne te babeczki - tak proste i smaczne, a do tego pełne zdrowia! nic im nie brakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale pysznie wyglądają. Bardzo lubię kasze jaglaną można z niej przygotować smaczne dania :-) miłego dnia :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. niezwykła jest ta kasza jaglana, a Ty w pełni to wykorzystujesz :-)))

    OdpowiedzUsuń
  12. Pychota!!!!!!!!! Świetny przepis i zdrowy. Bez glitenowe jedzenie mi pomaga, lepiej się czuje.
    PensjonatGaborek

    OdpowiedzUsuń
  13. MMmmmmm aż chce się je jeść oczami :)

    OdpowiedzUsuń