27 marca 2017

JAGLANA PASTA OLIWKOWA Z OLEJEM Z NASION WIESIOŁKA

Jak nie hummus to pasta jaglana tym razem z oliwkami!
Idealna do chleba zamiast masła, czy innych past jajecznych.
Sprawdzi się również jako przekąska w towarzystwie świeżych warzyw, czy wkładka to tortilli ;)


Składniki:
  • 250g kaszy jaglanej
  • 200g zielonych oliwek
  • 4 łyżki oleju z nasion wiesiołka
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól himalajska, rozmaryn
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować na gładką pastę z olejem, czosnkiem, oliwkami oraz przyprawami.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni. 
 
Kalorie:
Całość (5 porcji)- ok. 1150kcal
1 porcja- ok. 230kcal