25 marca 2019

BABECZKI MARCHEWKOWO - JABŁKOWE Z MĄKĄ MIGDAŁOWĄ



Składniki:

  • 2 marchewki

  • 1 spore jabłko

  • 2 banany

  • 3 jajka

  • pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej

  • 3 łyżki mąki migdałowej

  • 3 łyżki mąki kukurydzianej

  • cynamon

  • garść rodzynek


Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj razem z bananami.

  2. Obrane marchewki oraz jabłko rozdrobnij malakserem lub zetrzyj na tarce.

  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, masę przełóż do foremek.

  4. Babeczki piecz około 25 minut w 180 stopniach.


Kalorie:

Całość (15 babeczek) - ok. 1150kcal

1 babeczka - ok. 77kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.