26 czerwca 2015

SAJGONKI Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI

Bardzo dawno nie robiłam sajgonek, które tak lubię :)
Ale, że byłam już po obiedzie, a nadchodził czas deseru to padło na wybór sajgonek podanych na słodko!
Z moim ulubionym kremem jaglanym i pysznymi, świeżymi owocami!

Takie sajgonki możemy zjeść razem z naszymi pociechami, nawet tymi najmniejszymi i myślę, że wszystkim zasmakują! :)


Składniki:
  • 5 małych arkuszy papieru ryżowego
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • laska wanilii
  • 2 łyżeczki stevin'u (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • owoce świeże: jagody, truskawki, morele
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać, po czym ugotować do całkowitej miękkości w mleku migdałowym z dodatkiem stevin'u i miąższem z jednej laski wanilii- ostawić do wystygnięcia.
  2. Kaszę zblendować na krem.
  3. Każdy arkusz papieru ryżowego namoczyć, nałożyć po łyżce kremu, warstwę owoców, kolejną łyżkę kremu, po czym zawinąć.
  4. Całość podać z dodatkiem owoców.

Deser jest bardzo delikatny w smaku, a jednak treściwy :) Takie sajgonki można podać z kremem owocowym (do kremu dodać owoce i razem zblendować), bądź z dodatkiem bakalii, czy sosów owocowych!

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (5 sajgonek)- ok. 440kcal
1 sajgonka- ok. 88kcal

Letnie oczyszczenie