Ale, że byłam już po obiedzie, a nadchodził czas deseru to padło na wybór sajgonek podanych na słodko!
Z moim ulubionym kremem jaglanym i pysznymi, świeżymi owocami!
Takie sajgonki możemy zjeść razem z naszymi pociechami, nawet tymi najmniejszymi i myślę, że wszystkim zasmakują! :)
Składniki:
- 5 małych arkuszy papieru ryżowego
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka migdałowego
- laska wanilii
- 2 łyżeczki stevin'u (firmy OWOCOWY RAJ)*
- owoce świeże: jagody, truskawki, morele
- Kaszę jaglaną opłukać, po czym ugotować do całkowitej miękkości w mleku migdałowym z dodatkiem stevin'u i miąższem z jednej laski wanilii- ostawić do wystygnięcia.
- Kaszę zblendować na krem.
- Każdy arkusz papieru ryżowego namoczyć, nałożyć po łyżce kremu, warstwę owoców, kolejną łyżkę kremu, po czym zawinąć.
- Całość podać z dodatkiem owoców.
Deser jest bardzo delikatny w smaku, a jednak treściwy :) Takie sajgonki można podać z kremem owocowym (do kremu dodać owoce i razem zblendować), bądź z dodatkiem bakalii, czy sosów owocowych!
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (5 sajgonek)- ok. 440kcal
1 sajgonka- ok. 88kcal
