Ja korzystam ile mogę, a Wy? ;)
Dzięki nim codziennie przychodzą mi do głowy pomysły na coraz to nowsze zdrowe słodkości.
I tak dzisiaj serwuję kruche tarty (bezglutenowe) wypełnione po brzegi bardzo delikatnym kremem na bazie płatków ryżowych i uwieńczone truskawkami oraz jagodami!
Składniki:
Tarty
- 4 łyżki mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka kakao
- 1 banan
- 1 łyżeczka tahini
- 5 łyżek płatków ryżowych
- 1 szklanka mleka (dowolnego)
- 2 łyżeczki stevi
- garść jagód
- kilka truskawek
Tarty
- Banana zblendować.
- Mąki wymieszać z kakao, dodać zblendowanego banana i tahini- wyrobić ciasto.
- Foremki wyłożyć ciastem i piec około 15 minut w 170 stopniach.
- Płatki ryżowe ugotować w mleku ze stevią.
- Odstawić do wystygnięcia, po czym zblendować na bardzo gładki krem (w razie potrzeby dolać odrobinę mleka) i przełożyć do upieczonych spodów.
- Udekorować owocami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (3 tarty)- ok. 750kcal


