10 stycznia 2018

PLACUSZKI BANANOWE Z MĄKĄ DYNIOWĄ

Szybki przepis na śniadanie, podwieczorek, czy też kolację ;)

Wegańskie, lekkie i uroczo zielone! :)



Składniki:

Placuszki

  • 2 banany

  • ¾ szklanki mleka jaglanego

  • 5 łyżek mąki dyniowej

  • 1 łyżka mąki kukurydzianej


Dodatki

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na placuszki dokładnie zblenduj.

  2. Na rozgrzanej patelni smaż placuszki z obu stron.

  3. Gotowe placuszki polej masłem orzechowym, posyp nasionami konopi i udekoruj owocami oraz miętą.


Kalorie (z dodatkami):

Całość (20 placuszków) – ok. 810kcal

1 placuszek – ok. 41kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.