15 lipca 2014

SORBET JAGODOWY Z NERKOWCAMI

Świetna propozycja na ochłodzenie upalnych dni!

Prosty i szybki deser z wykorzystaniem jagód i orzechów nerkowca.
Sorbet jest mocno jagodowy- to zdecydowanie jego zaleta! Korzystajmy z uroków lata :)


Składniki:
  • 150g jagód
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • 1 łyżka orzechów nerkowca
Przygotowanie:
  1. Jagody zamrozić.
  2. Następnie zblendować z mlekiem i orzechami nerkowca (orzechy nerkowca można wcześniej namoczyć, wtedy zblendują się na bardzo gładką masę).
I gotowe! Szybkie, proste! A do tego jakie pyszne i niskokaloryczne! :)

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 185kcal

Słodkie jagodowe latoAkcja lodowa 2014 Płaski brzuch- posiłki dietetyczne