13 października 2016

AROMATYCZNY MUS JABŁKOWY

Jesień w pełni, ja szaleję z polskimi jabłkami!
Tanie, łatwo dostępne, pyszne i do tego bardzo wartościowe- grzech nie korzystać ;)

Aby wyciągnąć z nich wszystko, co się da i poczuć ich wspaniały smak przygotowałam mus z ciekawymi dodatkami!


Składniki:
  • 2kg jabłek (słodkich, miękkich)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • trochę goździków
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • szczypta kurkumy
  • garść migdałów (Green Essence)*
  • granat
Przygotowanie:
  1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w dość drobną kostkę, a następnie wrzucić do garnka ze wszystkimi przyprawami i zalać litrem wody.
  2.  Całość gotować do momentu, aż jabłka się rozpadną (pod koniec można wszystko zblendować).
  3. Mus przełożyć do słoiczków, posypać prażonymi migdałami i granatem.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1295kcal
1 porcja- ok. 324kcal