I to nie byle jakich, bo kruchych... wypełnionych pysznym, gryczanym kremem o smaku kakao :)
Składniki:
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 1 łyżeczka tahini
- 1 banan
- 3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
- 2 łyżki mleka migdałowego
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kakao
- Kaszę gryczaną ugotować do miękkości, a następnie zblendować z mlekiem, stevią, cynamonem i kakao.
- Banana zblendować, dodać tahini i mąkę jaglaną- wyrobić ciasto.
- Ciasto rozwałkować i wykroić trójkąty.
- Na trójkąty z ciasta nałożyć wcześniej przygotowany krem i zawinąć.
- Rogaliki piec 15- 20 minut w 190 stopniach.
Na podwieczorek, drugie śniadanie, czy przekąskę :)
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (6 rogalików)- ok. 490kcal
1 rogalik- ok. 82kcal