I to nie byle jakich, bo kruchych... wypełnionych pysznym, gryczanym kremem o smaku kakao :)
Składniki:
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 1 łyżeczka tahini
- 1 banan
- 3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
- 2 łyżki mleka migdałowego
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kakao
- Kaszę gryczaną ugotować do miękkości, a następnie zblendować z mlekiem, stevią, cynamonem i kakao.
- Banana zblendować, dodać tahini i mąkę jaglaną- wyrobić ciasto.
- Ciasto rozwałkować i wykroić trójkąty.
- Na trójkąty z ciasta nałożyć wcześniej przygotowany krem i zawinąć.
- Rogaliki piec 15- 20 minut w 190 stopniach.
Na podwieczorek, drugie śniadanie, czy przekąskę :)
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (6 rogalików)- ok. 490kcal
1 rogalik- ok. 82kcal
Pomysł mi się bardzo podoba ;)
OdpowiedzUsuńSpróbowałabym jak smakują z chęcią :-)
OdpowiedzUsuńJakie kruchutkie! :)
OdpowiedzUsuńRogaliki kojarzą mi się z moją sąsiadką, bardzo często robiła :-) Ale takich jak Twoje nigdy nie miała :-))
OdpowiedzUsuńGenialne wyszły :) Pyszne składniki, chcę jednego.. do kawy :)
OdpowiedzUsuńPomysł jest świetny. Uroczo wyglądają takie nie do końca foremne kształty. Poczęstuję się, ok? ;)
OdpowiedzUsuńjasne, bierz póki jeszcze coś zostało :)
UsuńBardzo fajny pomysł :) Chętnie bym spróbowała!
OdpowiedzUsuńTo musi być super połączenie! W dodatku zdrowa wersja ;)
OdpowiedzUsuń