27 sierpnia 2014

KANAPKOWA PASTA Z CUKINII

Czyli mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej! :)

Pasta świetnie nadaje się do kanapek, a delikatny smak cukinii, którą ubóstwiam i koperek dodają jej charakteru i aromatu :)

Zamieńmy niezdrowe, przepełnione chemią pasty na naturalnie pyszne smakołyki!!


Składniki:
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 1/3 cukinii
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 3/4 szklanki wywaru naturalnego
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżeczka ostropestu plamistego (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • przyprawy (sól morska, pieprz cytrynowy)
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wywarze warzywnym.
  2. Cukinię obrać ze skórki, pokroić na kawałki i również ugotować.
  3. Ugotowaną kaszę, cukinię i resztę składników razem zblendować i doprawić do smaku.

 *Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 190kcal

Dzień polskiej żywności 2014