Pasta świetnie nadaje się do kanapek, a delikatny smak cukinii, którą ubóstwiam i koperek dodają jej charakteru i aromatu :)
Zamieńmy niezdrowe, przepełnione chemią pasty na naturalnie pyszne smakołyki!!
Składniki:
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 1/3 cukinii
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- 3/4 szklanki wywaru naturalnego
- 1 łyżeczka koperku
- 1 łyżeczka ostropestu plamistego (firmy OWOCOWY RAJ)*
- przyprawy (sól morska, pieprz cytrynowy)
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wywarze warzywnym.
- Cukinię obrać ze skórki, pokroić na kawałki i również ugotować.
- Ugotowaną kaszę, cukinię i resztę składników razem zblendować i doprawić do smaku.
*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 190kcal
Kasza jaglana i cukinia? to mus być pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziewczyno, zadziwiasz! *.*
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, ostatnio mam fazę na pasty kanapkowe, wiec zabieram przepis ;)
OdpowiedzUsuń"Zamieńmy niezdrowe, przepełnione chemią pasty na naturalnie pyszne smakołyki!!" całkowicie popieram :)
OdpowiedzUsuńCukinię również uwielbiam, wszystko, co ma w sobie cukinie- musi być pyszne. ;-)
OdpowiedzUsuńJuz mi smakuje i jakie zdrowe polaczenie:)
OdpowiedzUsuńByłam pewna, że jadłam już cukinię w każdej możliwej wersji, a tu taka niespodzianka!
OdpowiedzUsuńco sie sklada na wywar naturalny ?
OdpowiedzUsuńwłoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie- taki wywar warzywny bez użycia "kostek" ;)
Usuńbardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńlubię wszelkiego rodzaju pasty :)
a czy można zastąpić czymś ostropest plamisty?
ja użyłam ostropestu ze względu na jego właściwości i korzystny wpływ na wątrobę, jeśli chodzi o sam smak to niewiele zmienia w tej paście i można go po prostu pominąć lub dodać ziarna lnu, bądź np. babki płesznik :)
Usuń